دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

آخرین مهلت ثبت درخواست وام‌های ضروری و ویژه دکتری/ نحوه پرداخت وام ازدواج به دانشجویان چگونه است؟

صندوق رفاه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی با اعطای وام ازدواج دانشجویی، وام‌های ویژه دکتری و غیره در راستای تحصیل بدون دغدغه و آرامش دانشجویان گام‌های اساسی برداشته است.
کد خبر : 661261
وام دانشجویی



گروه دانشگاه خبرگزاری آنا _ فاطمه بحیرائی؛ دانشگاه آزاد اسلامی از مراکز آموزشی مهم کشور است که توانسته بیش از ۳۰ درصد دانشجویان کشور را به خود اختصاص داده و همواره درصدد بوده که تسهیلات خاصی همچون امکانات فیزیکی نظیر کلاس‌های درس پیشرفته، امکانات آزمایشگاهی ویژه، خوابگاه‌ها، سلف‌ها و تسهیلات مالی به دانشجویان اعطا کند.


سیدهادی سیدفضلی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی می‌گوید: دانشجویان گروه‌های پزشکی و پیراپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی می‌توانند از محل اعتبارات مصوب صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مطابق بخش‌نامه و تعیین سهمیه واحدها و مراکز آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی، از تسهیلات شهریه قرض‌الحسنه استفاده و پس از فراغت از تحصیل نسبت به بازپرداخت آن اقدام کنند. این تسهیلات از محل بودجه عمومی دولت تأمین می‌شود و از طریق صندوق رفاه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی به دانشجویان مقاطع مختلف تحصیلی واحدها و مراکز آموزشی با نرخ ۴ درصد تخصیص می‌یابد. مقطع کاردانی تا سقف ۵ میلیون تومان، کارشناسی ۱۰ میلیون تومان، کارشناسی ارشد ۱۵ میلیون تومان، دکتری تخصصی و حرفه‌ای ۴۰ میلیون تومان از این وام‌ها بهره‌مند می‌شوند


همچنین صندوق رفاه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی به‌منظور رفع دغدغه دانشجویان و خانواده‌های آن‌ها برای تأمین شهریه نسبت به ایجاد زمینه‌های پرداخت شهریه به‌صورت اقساطی از طریق انعقاد تفاهم‌نامه با بانک‌های عامل برای اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه و ارزان قیمت و کمک‌هزینه شهریه دانشجویان اقدام کرده است.


سیدفضلی عنوان می‌کند: دانشجویان جدیدالورود و حتی پذیرفته‌شدگان سنوات گذشته مطابق تفاهم‌نامه‌های منعقده با دو بانک می‌توانند برای مقطع کاردانی تا سقف ۵ میلیون تومان، کارشناسی تا سقف ۱۰ میلیون تومان، کارشناسی ارشد تا سقف ۱۵ میلیون تومان، دکتری تخصصی و حرفه‌ای تا سقف ۴۰ میلیون تومان از این وام‌ها بهره‌برداری کنند.


بر اساس اعلام رئیس صندوق رفاه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی؛ دانشجویان جدیدالورود مقاطع مختلف دانشگاه آزاد اسلامی می‌توانند از انواع وام‌های قرض‌الحسنه شهریه کوتاه مدت میان‌مدت و بلندمدت از محل منابع داخلی صندوق رفاه و مراکز آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی استفاده کنند. ویژگی‌های بارز و اصلی تسهیلات بانکی امکان دریافت در سراسر کشور و حتی در محل سکونت دانشجویان و همچنین استفاده توأمان از انواع تسهیلات است.


آخرین مهلت ثبت درخواست وام‌های ضروری و ویژه دکتری/ نحوه پرداخت وام ازدواج به دانشجویان چگونه است؟


افزایش سقف و مدت بازپرداخت تسهیلات دانشجویی


سیدفضلی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه سقف و مدت بازپرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه کمک‌هزینه شهریه دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در مقاطع مختلف تحصیلی از طریق بانک‌های قرض‌الحسنه رسالت و مهر ایران افزایش یافته است، گفت: دانشجویان می‌توانند در مقطع کاردانی تا سقف ۱۰۰ میلیون ریال با بازپرداخت ۲۴ ماهه، کارشناسی تا سقف ۱۵۰ میلیون ریال با بازپرداخت ۳۶ ماهه، کارشناسی ارشد تا سقف ۲۰۰ میلیون ریال با بازپرداخت ۳۶ ماهه، دکتری تا سقف ۳۰۰ میلیون ریال با بازپرداخت ۳۶ ماهه و با نرخ کارمزد ۲ الی ۳ درصد از تسهیلات قرض‌الحسنه دانشجویی بهره‌مند شوند. درصورتی‌که زوجین هر دو دانشجو دانشگاه آزاد اسلامی باشند به ازای هر دانشجو وام قابل پرداخت است


وی با بیان اینکه تمامی تسهیلات با هزینه متقاضی مشمول بیمه عمر مانده بدهکار خواهد بود، اظهار می‌کند: افزایش تسهیلات فوق صرفاً به‌دلیل ایجاد امکان پوشش کامل شهریه بوده، تا دانشجویان بدون دغدغه برای پرداخت شهریه با آرامش خاطر به تحصیلات تکمیلی بپردازند.




بیشتر بخوانید:





اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج به دانشجویان


رئیس صندوق رفاه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی از اعطای وام ازدواج دانشجویی ۲۰۰ میلیون ریالی به دانشجویان این دانشگاه خبر می‌دهد. سیدفضلی با بیان اینکه وام ازدواج دانشجویی ۲۰۰ میلیون ریالی دانشگاه آزاد اسلامی پرداخت می‌شود، می‌گوید: این امر در ادامه سیاست‌های حمایت اجتماعی و اجرای طرح‌های رفاهی و اعتلای فرهنگ حسنه ازدواج به‌عنوان یکی از راهبردهای سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی اجرا شده است.


سیدفضلی ادامه می‌دهد: صندوق رفاه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی به‌منظور تحقق این امر با بانک قرض‌الحسنه رسالت تفاهم‌نامه همکاری منعقد کرده است. بر اساس این تفاهم‌نامه تسهیلات قرض‌الحسنه تا سقف ۲۰۰ میلیون ریال با نرخ ۲ درصد و مدت بازپرداخت ۳۶ ماهه به دانشجویان شاغل به تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی که تاریخ ازدواج (عقد) ایشان بعد از ۱۴۰۰/۰۷/۰۱ باشد، اعطا می‌شود.


به گفته وی؛ اعطای این وام هیچ‌گونه ارتباطی به تسهیلات ازدواج بانک مرکزی ندارد و دانشجویان علاوه‌بر امکان دریافت تسهیلات ازدواج از بانک مرکزی می‌توانند از این تسهیلات نیز بهره‌مند شوند و درصورتی‌که زوجین هر دو دانشجو دانشگاه آزاد اسلامی باشند به ازای هر دانشجو قابل پرداخت است.


رئیس صندوق رفاه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی اظهار می‌کند: تسهیلات مذکور صرفا یک‌بار در طول دوران تحصیل به دانشجو اختصاص می‌یابد و دانشجویان متقاضی این تسهیلات می‌توانند درخواست خود را از طریق سامانه ساجد به نشانی (sajed.iau.ir) ثبت کنند.


آخرین مهلت ثبت درخواست وام‌های ضروری و ویژه دکتری/ نحوه پرداخت وام ازدواج به دانشجویان چگونه است؟


نحوه بازپرداخت وام‌های دانشجویی ویژه دکتری و ضروری


پایان دوره دریافت وام دانشجویان در مقطع کارشناسی‌ارشد ناپیوسته ۴ نیم‌سال و دکتری ناپیوسته ۸ نیم‌سال است. پایان دوره دریافت وام دانشجویانی که مطابق قوانین در اولین نیم‌سال اضافی وام دریافت کرده‌اند، یک نیم‌سال تحصیلی اضافه می‌گردد. در باز پرداخت وام تحصیلی، ویژه دکتری، ضروری، شهریه، دانشجو ملزم است حداکثر ۹ ماه پس از پایان دوره دریافت وام با مراجعه به امور دانشجویی و پرداخت ۱۰ درصد مجموع وام‌ها، نسبت به تقسیط آن اقدام کند. همچنین باز پرداخت وام مسکن حداکثر ۹ ماه پس از پایان دوره دریافت وام به‌صورت یکجا و قبل از صدور دفترچه قسط سایر وام‌ها است. باز پرداخت وام مسکن حداکثر ۹ ماه پس از پایان دوره دریافت وام به‌صورت یکجا و قبل از صدور دفترچه قسط سایر وام‌ها است


لازم به ذکر است، آن دسته از دانشجویان و دانش‌آموختگانی که در زمان مقرر نسبت به تعیین وضعیت بدهی خود و دریافت دفترچه اقساط اقدام نکنند، مجموع بدهی آنان به دین حال تبدیل شده و دانشجو ملزم به پرداخت یک‌جای کل بدهی خود است. از زمان دریافت وام تا شروع اولین سررسید بازپرداخت، ۴ درصد کارمزد به‌صورت روز شمار از وام‌های دانشجویی اخذ می‌شود. حداقل مبلغ قسط ۲۰۰ هزار تومان است که این مبلغ می‌تواند هر سال با تشخیص رئیس صندوق افزایش یابد. همچنین مدت بازپرداخت، متناسب با میزان باقی‌مانده بدهی حداکثر تا ۵ سال (۶۰ قسط) است.


شایان ذکر است، بهره‌مندان از وام‌های دانشجویی صندوق در صورتی‌که یک یا بیش از یک قسط معوق داشته باشند و یا در زمان تعیین شده نسبت به تعیین وضعیت بدهی و اخذ دفترچه اقساط اقدام نکنند در فهرست بدهکاران بانک مرکزی قرار خواهند گرفت. همچنین در صورتی‌که بیش از ۱۰ قسط متوالی در پرداخت اقساط تأخیر ایجاد شود، کل بدهی (اعم از اصل، کارمزد و خسارات متعلقه) به دین حال تبدیل شده و باید به‌صورت یک‌جا در یک مرحله پرداخت گردد.




بیشتر بخوانید:





بر اساس این گزارش، صدور هرگونه تأییدیه و جواب استعلام‌های سازمان‌ها و گواهی فراغت از تحصیل با احراز عدم وجود اقساط معوق و بدهی صادر خواهد شد. تسلیم اصل مدرک تحصیلی (نه گواهی موقت) و ریز نمرات، بعد از پرداخت کل بدهی و انجام تعهدات قانونی دیگر امکان‌پذیر است. همچنین دانشجویانی که بر اساس مقررات تحصیلی در مقطع تحصیلی پذیرش‌شده امکان ادامه تحصیل را نداشته باشند (انصراف و اخراج)، ملزم به تسویه کل بدهی به‌صورت یک‌جا به صندوق است.


همچنین دانش‌آموختگان فاقد بضاعت مالی که بدهی آنان به دین حال تبدیل شده است در صورت ارائه دلایل، مدارک و مستندات کافی مبنی‌بر عدم بضاعت مالی، به تشخیص رئیس صندوق مجموع بدهی آنان (اعم از اصل، کارمزد و خسارات متعلقه) حداکثر تا ۳۶ قسط متناسب با میزان بدهی قابل تقسیط مجدد است. همچنین در صورت قبولی دانش‌آموخته در مقطع بالاتر با توجه به شرایط دانشجو (مطابق صفحه ۱۵ آئین‌نامه) پرداخت اقساط و بدهی دفترچه تغییر خواهد کرد.


گفتنی است، دانشجویان برای اطلاع از سایر شرایط خاص و ویژه بازپرداخت وام‌های دانشجویی می‌توانند به صفحات ۱۵ تا ۱۸ آئین‌نامه پرداخت و بازپرداخت وام‌های دانشجویی صندوق رفاه دانشجویان مراجعه کنند.


آخرین مهلت ثبت درخواست وام‌های ضروری و ویژه دکتری/ نحوه پرداخت وام ازدواج به دانشجویان چگونه است؟


نحوه بازپرداخت وام دانشجویان خارجی


بر اساس آئین‌نامه پرداخت و بازپرداخت وام‌های دانشجویی صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، معاونت دانشجویی دانشگاه موظف است در خصوص دانشجویانی که دارای تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران نیستند و در سنوات گذشته از وام‌های صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم بهره‌مند شده‌اند، قبل از تحویل هرگونه مدرک یا تأییدیه تحصیلی و نیز خروج از کشور آنان نسبت به تعیین تکلیف بازپرداخت تمامی بدهی به‌صورت یک‌جا و اخذ تسویه حساب از آنان اقدام کنند.


معاونت دانشجویی دانشگاه ملزم به اجرای عملیات کنترل و اخذ تأیید نهایی موضوع تسویه حساب این دسته از بهره مندان، از صندوق است. همچنین آن دسته از دانشجویان و دانش‌آموختگانی که قصد مهاجرت و ترک تابعیت به کشور دیگری را دارند ملزم هستند قبل از هرگونه اقدام در این خصوص، نسبت به پرداخت کل بدهی خود به صندوق و اخذ تسویه حساب اقدام کنند. امکان دریافت وام برای دانشجویان میهمان نیز صرفاً از طریق دانشگاه مبدا امکان‌پذیر است


صندوق با همکاری و استفاده از بانک اطلاعاتی وزارت امور خارجه نسبت به تکمیل اطلاعات بدهکاران مذکور و وصول مطالبات خود اقدام خواهد کرد. ثبت‌نام وام‌های دانشجویی از ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ آغاز و آخرین مهلت ثبت درخواست وام‌های ضروری و ویژه دکتری تا ۱۵ خرداد ماه ۱۴۰۱ خواهد بود.


لازم است دانشجویان متقاضی تا تاریخ فوق نسبت به تشکیل پرونده و یا در صورت داشتن پرونده نسبت به ثبت درخواست وام و ارسال مدارک لازم اقدام کنند. بدیهی است تاریخ فوق فعلاً نهایی بوده و در صورت تمدید مجدد از سوی صندوق رفاه دانشجویان اطلاع‌رسانی خواهد شد.




بیشتر بخوانید:





دانشجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی، در اولویت دریافت وام دانشجویی قرار دارند


بر اساس اعلام صندوق، دانشجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی، در اولویت دریافت وام دانشجویی قرار دارند. همچنین دانشجویان در زمان دریافت وام نباید شاغل باشند، پرداخت وام شهریه به دانشجویان شهریه‌پرداز شاغل در صورت وجود اعتبار امکان‌پذیر است.


سنوات مجاز برای دانشجویان کارشناسی‌ارشد ۴ و برای دانشجویان دکتری ۸ نیمسال از زمان شروع به تحصیل است. همچنین دانشجویان برای دریافت وام دانشجویی باید در حداکثر تعداد واحدهای آموزشی مطابق ضوابط و مقررات آموزشی دانشگاه ثبت‌نام کرده و بورس یا کمک‌هزینه تحصیلی نیز از سایر سازمان‌ها دریافت نکرده باشند و همچنین دانشجو بدهی معوق به صندوق نداشته باشد.


از دیگر شرایط دانشجویان برای دریافت وام دانشجویی این است که، مرخصی تحصیلی بدون احتساب در سنوات مجاز دانشجو حداکثر تا دو نیمسال تحصیلی جز سقف مدت استفاده از وام وی محاسبه نمی‌شود. امکان دریافت وام برای دانشجویان میهمان نیز صرفاً از طریق دانشگاه مبدا امکان‌پذیر است. مرخصی تحصیلی بدون احتساب در سنوات مجاز دانشجو حداکثر تا دو نیمسال تحصیلی جز سقف مدت استفاده از وام وی محاسبه نمی‌شود


لازم به ذکر است، درخواست وام در نیمسال پنجم کارشناسی‌ارشد و نهم دکتری در صورت وجود اعتبار کافی پرداخت خواهد شد. دانشجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد و سایر نهادهای حمایتی با ارسال مدارک لازم، از اولویت دریافت وام و افزایش سقف وام نسبت‌به سایرین برخوردار هستند.


گفتنی است، دانشجویان دارای بیمه اختیاری و پاره‌وقت می‌توانند از وام‌های صندوق بهره‌مند گردند (مانند طلاب حوزه علمیه، افراد تحت پوشش کمیته امداد مدرسین حق‌التدریس بیمه‌شدگان حرف و مشاغل آزاد خویش‌فرما و زنان خانه‌دار).


آخرین مهلت ثبت درخواست وام‌های ضروری و ویژه دکتری/ نحوه پرداخت وام ازدواج به دانشجویان چگونه است؟


۶۷۸ میلیارد تومان وام دانشجویی در ترم گذشته پرداخت شد


مسعود گنجی، رئیس صندوق رفاه وزارت علوم تحقیقات و فناوری می‌گوید: در سطح کشور دارای ۸۷ هزار دانشجوی متاهل هستیم که از این تعداد ۷ هزار نفر هر دو زوج دانشجو بوده یا در محل تحصیل خود دارای خانه هستند. برای ۸۰ هزار نفر دانشجوی متاهل باقی‌مانده برنامه‌ریزی انجام گرفته است. بر اساس این برنامه‌ریزی برای ۴۰ هزار دانشجوی متاهل ۴۰ هزار واحد خوابگاهی توسط دانشگاه‌ها در اجرای ماده ۷ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت توسط دانشگاه‌ها احداث خواهد شد و به ۴۰ هزار دانشجوی متاهل دیگر نیز توسط صندوق رفاه دانشجویان وام ودیعه مسکن متاهلی در صورت تامین اعتبار لازم از سوی سازمان برنامه و بودجه پرداخت می‌شود.


رئیس صندوق رفاه وزارت علوم تحقیقات و فناوری ادامه می‌دهد: در حال حاضر در سطح کشور ۹۸۰ بلوک خوابگاه دانشجویی با ۲۰۲ هزار ظرفیت خوابگاهی وجود دارد که از این تعداد ظرفیت خوابگاهی هزار و ۵۰۰ واحد به خوابگاه دانشجویان متاهل اختصاص دارد.


وی در رابطه با پرداخت ودیعه مسکن به دانشجویان متاهل و مجرد بیان می‌کند: وام گروهی برای دانشجویان مجرد ۳ میلیون تومان‌ به ازای هر نفر و برای دانشجویان متاهل ۱۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است. در ترم گذشته توسط صندوق رفاه دانشجویان کشور ۶۷۸ میلیارد تومان وام در زمینه‌های مختلف چون وام ضروری، وام ازدواج، وام ودیعه مسکن پرداخت شده است.


انتهای پیام/۱۰۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب